iFocus Expeditions: Φωτογραφίζοντας στη Βάλια Κάλντα

 Ημερομηνία: 27 με 29 Οκτωβρίου 2017

Η εξόρμηση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται στην ταξιδιωτική φωτογραφία η οποία περιλαμβάνει κυρίως φωτογραφία τοπίου, άγριας ζωής, αρχιτεκτονικής, αλλά και δρόμου μέσα στα σοκάκια παραδοσιακών χωριών, όπως ακόμα και αυθόρμητα πορτραίτα ντόπιων, ή και still life όταν πρόκειται για αντικείμενα ή φαγητό.

Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν οδικώς με εξοπλισμένα οχήματα 4x4 της Light Harrier Expeditions και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να φωτογραφίσουν τον εθνικό δρυμό Πίνδου σε Ιωάννινα και Γρεβενά, με την βοήθεια των εξοπλισμένων οχημάτων 4x4 σε όλα τα δύσβατα σημεία φωτογραφικού ενδιαφέροντος, καθώς και όλα τα παραδοσιακά χωριά που απλώνονται γύρω από τον πυρήνα του εθνικού δρυμού.

Πέρα από την δυνατότητα της ασφαλούς πρόσβασης στα τοπία, με οδηγό και συνοδό τον Γιάννη Σαπνά που έχει ιδρύσει την Light Harrier Expeditions www.lightharrier.com, ακριβώς για να δώσει την δυνατότητα στο ευρύ φωτογραφικό κοινό να επισκεφτεί και να φωτογραφίσει τα πιο απόκοσμα σημεία της Ελλάδας, οι συμμετέχοντες εφόσον το επιθυμούν, μαθαίνουν μέσω της ανοιχτής και αμφίδρομης ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων, τρόπους καλαίσθητης σύνθεσης κάδρου, την χρήση της συμπίεσης και της αποσυμπίεσης προοπτικής, τεχνικές λήψης σχετικά με την εστίαση και το βάθος πεδίου, το δυναμικό εύρος, την διαχείριση θορύβου, τα φίλτρα φακών και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα υποκαταστήσουμε, τεχνικές λήψεις ιδιαίτερων θεμάτων όπως η αστροφωτογραφία τοπίου και τέλος και πιο σημαντικό απ’ όλα, την αντικειμενικά καλαίσθητη επεξεργασία σε πλήρη αρμονία με την τεχνική λήψης, διατηρώντας την πραγματικότητα αναλλοίωτη χωρίς να διαταραχθεί η σχέση πραγμάτων μέσα στο κάδρο, και ταυτόχρονα αποδίδοντας στην τελική εικόνα το προσωπικό μας ύφος, που πηγάζει μέσα από τον προσωπικό συναισθηματικό κόσμο του καθενός μας.

 DSC6251

Ο πυρήνας του εθνικού δρυμού Βάλια Κάλντα δεν είναι προσβάσιμος με κανέναν τύπο οχήματος τον χειμώνα και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για όποιον αποφασίσει να προχωρήσει πεζοπορώντας τότε, πράγμα εφικτό μόνο με χιονοπέδιλα. Οι καλύτερες περίοδοι για να τον επισκεφτεί κανείς με σκοπό να τον φωτογραφίσει είναι το φθινόπωρο και νωρίς την άνοιξη, αν και αποδίδει φωτογραφικά όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι το σπίτι της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και πέρα από αυτή, εκεί μπορεί να συναντήσει κάνεις όλα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της Ελληνικής άγριας ζωής, όπως λύκους, λίγκες, αλεπούδες, ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα και άλλα.

Μέσα από μία δασική διαδρομή 2 ωρών από τον δρόμο Βοβούσας-Περιβολίου προς το “Αρκουδόρεμα” στον πυρήνα του δρυμού, μπορεί κανείς να συναντήσει όλα τα είδη δασικού τοπίου στην Ελλάδα.

Το φθινόπωρο που πραγματοποιείται και αυτή η εξόρμηση, είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να εκπλαγεί το ανθρώπινο μάτι μέσα από τα χρώματα που ντύνουν το τοπίο. Δάση ελάτης, βελανιδιάς, μαύρης πεύκης, σημύδας ντυμένα σε κίτρινα, κόκκινα και πράσινα χρώματα, δασικοί δρόμοι στρωμένοι με κόκκινα χαλιά από φυλλώματα, πηγές, ποτάμια και ρεματιές με κρυστάλλινα νερά. Στα αλπικά υψόμετρα λιβάδια με ατελείωτα κιτρινο-πράσινα χαλιά, δρακολίμνες που καθρεφτίζουν τον ουρανό και τα βουνά, βράχοι σμιλευμένοι από το νερό και τον άνεμο στο πέρασμα του χρόνου και “κοιμητήρια” κεραυνοβολημένων δέντρων που θυμίζουν αρχαίο πεδίο μάχης.

 DSC6214

Τα χωριά του ανατολικού Ζαγορίου χτισμένα γύρω από τον πυρήνα του δρυμού, όπως η Βοβούσα, το Φλαμπουράρι, το Περιβόλι, το Σπήλαιο και άλλα πολλά, επιβραδύνουν τον χρόνο και μας μεταφέρουν στο παρελθόν, όπου τα ανθρώπινα χέρια χρησιμοποιούσαν περίτεχνα τα ακατέργαστα υλικά της φύσης όπως την πέτρα, το ξύλο, τον πηλό, τα κονιάματα και κατασκεύαζαν σε αρμονία και συνεργασία με την φύση, κτίσματα και μνημεία που διατηρούν μέχρι και σήμερα μία ιδιαίτερη πνοή από μία άλλη εποχή. Κι όταν πλέον θεωρεί κανείς ότι «χόρτασε», προσωρινά τουλάχιστον, να θαυμάζει το δημιούργημα της φύσης και τις περίτεχνες κατασκευές των ντόπιων μαστόρων, και αποφασίζει να ξεκουραστεί και να χορτάσει πλέον στα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβερνούλες, εκεί η μυρωδιά και η όψη των σπιτικών εδεσμάτων με τα αγνά ντόπια υλικά, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η εξόρμηση απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους ερασιτέχνες που διαθέτουν οποιονδήποτε φωτογραφικό εξοπλισμό.

* • Τοποθεσία: Εθνικός δρυμός Πίνδου “Βάλια Κάλντα”, στους νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών

* • Αναχώρηση: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, 09:00

* • Επιστροφή Κυριακή 29 Οκτωβρίου 22:30

* • Διαμονή: Ορειβατικό καταφύγιο Βοβούσας, 2 διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

* • Φαγητό: Ελεύθερη επιλογή, δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

* • Ντύσιμο: Ελαφρύ χειμερινό με παντελόνι, ορειβατικά παπούτσια, μπουφάν για το βράδυ

* • Εξοπλισμός: Φωτογραφικός εξοπλισμός, 1 πρόσθετο σετ εσώρουχων, ατομικά είδη προσωπικής υγιεινής

* • Πεζοπορία: Κάτω της 1 ώρας και κατ' επιλογή

* • Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

* • Ελάχιστες συμμετοχές: Τουλάχιστον 2 άτομα

* • Τιμή: € 340,00 + ΦΠΑ

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για κρατήσεις και την διευθέτηση πληρωμής καλέστε στο +30 210 3647 088 και στο +30 694 2879 879 ή στο μέιλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Light Harrier

Η μεταφορά θα γίνει με τα εξοπλισμένα οχήματα 4x4 της Light Harrier Expeditions με αφετηρία σημείο συνάντησης στην Αθήνα που θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης και προορισμό το ορειβατικό καταφύγιο της Βοβούσας, όπου θα είναι και η διανυκτέρευση μας.

Όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή και δεν είναι κάτοικος Αθήνας, ή δεν μπορεί να έρθει στο σημείο συνάντησης, μπορεί να επιβιβαστεί στο όχημα από οποιοδήποτε σημείο πάνω στον δρόμο μας, κατόπιν συνεννόησης.

Ταξιδεύοντας σε απομακρυσμένες περιοχές με ολιγομελές πλήρωμα σε οχήματα ειδικής κατασκευής, δημιουργείται η ανάγκη καθορισμού σαφών και κατανοητών κανονισμών, οι οποίοι είναι:

 • Ο συνολικός ατομικός εξοπλισμός σας πρέπει να είναι το πολύ 1 σακίδιο πλάτης με μέγιστες διαστάσεις 55x30x25cm και το φωτογραφικό σας τρίποδο να είναι με πόδια μονής κολώνας (όχι βαρέος τύπου για βίντεο).
Απαγορεύεται ρητά η μεταφορά οποιουδήποτε αντικειμένου ή υλικού που δεν συμμορφώνεται με την τρέχουσα νομοθεσία.
Ο κανονισμός αυτός τηρείται αυστηρά για λόγους ασφάλειας. Ο εξοπλισμός επιθεωρείται κατά την φόρτωση και κάθε αντικείμενο που υπερβαίνει τον επιτρεπτό όγκο, ή δεν συμμορφώνεται με την νομοθεσία μένει πίσω, ή ακυρώνεται η συμμετοχή χωρίς αποζημίωση. Έχουμε προνοήσει και διαθέτουμε εμείς για εσάς κάθε τι απαραίτητο, για κάθε πιθανή ανάγκη.

 • Κατά την επιβίβαση θα γίνει φωτογράφιση των ταυτοτήτων όλου του πληρώματος με ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και διατήρηση των δεδομένων μέχρι την επιστροφή για λόγους ασφάλειας.

 • Κάθε μέλος του πληρώματος αναλαμβάνει την ευθύνη της σωματικής του ακεραιότητας και οφείλει να συμμορφώνεται με τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, όπως και να σέβεται αδιακρίτως όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Κάθε παραβίαση των βασικών κανόνων συμπεριφοράς, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην μόνιμη απομάκρυνση του προβληματικού μέλους από το όχημα, σε οποιοδήποτε σημείο κρίνεται αυτό ασφαλές, χωρίς καμία αποζημίωση.

 • Ο οδηγός φέρει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με δική του υπαιτιότητα, εντός και εκτός δρόμου. Το όχημα μεταφοράς πληρώματος είναι πλήρως ασφαλισμένο με όλες τις καλύψεις σε ευρέως γνωστή ασφαλιστική εταιρεία που συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό.

 • Κρατήσεις θέσεων πραγματοποιούνται μόνο με προπληρωμή. Ακυρώσεις κρατήσεων γίνονται δεκτές μέχρι και 3 ημέρες πριν την ημέρα της επιβίβασης. Σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης μετά την παραπάνω προθεσμία, το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό δεν αποζημιώνεται. Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις δημόσιας ανωτέρας βίας που επηρεάζουν την συμμετοχή (πχ απαγορευτικά πλοίων, απεργίες αεροδρομίων κτλ) για τις οποίες γίνεται προσεκτική διερεύνηση.

 • Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης στο σημείο συνάντησης κατά την αναχώρηση, απαιτείται τηλεφωνική ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας του οδηγού Γιάννη Σαπνά (+30 697 9396 883) και ο μέγιστος χρόνος αναμονής του υπόλοιπου πληρώματος δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 15 λεπτά ανά καθυστερημένη προσέλευση.
Παρακαλούμε τηρείτε τους χρόνους για την σωστή διεκπεραίωση της εξόρμησης και για την διατήρηση καλών σχέσεων κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα Σεμινάριά μας


Μη-έγκυρη προσθήκη!
Μη-έγκυρη πρόσθηκη!
Μη-έγκυρη προσθήκη!
Μη-έγκυρη προσθήκη!
Πρέπει να αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου για να προχωρήσετε!

Πρόσφατα Άρθρα

News (28 Μαρ 2024)

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες...

News (27 Μαρ 2024)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η @L.LOVES ART BOOKS παρουσιάζουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί στην Καβάλα την φωτογραφική εργασία του Αλέξανδρου Ζαφειρίδη με τίτλο So...

News (20 Μαρ 2024)

Ο IANOS, για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει Διαγωνισμό Διηγήματος και Φωτογραφίας με θέμα, αυτή τη φορά, το «Παρά θίν’ αλός». Η ομηρική έκφραση παρά θίν’ αλός(Ιλιάδα, Α’, 326), σημαίνει στην...

News (20 Μαρ 2024)

Η Nikon, σε συνεργασία με τα The Comedy Wildlife Awards, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός είναι πλέον ανοικτός για τις συμμετοχές του 2024. Τα The...

News (20 Μαρ 2024)

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου τριών φωτογράφων του Φωτογραφικού Κύκλου στα πλαίσια των καθιερωμένων "Συναντήσεων της Πέμπτης" του σωματείου.Η...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (20 Μαρ 2024)

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ο Τόπος Μου" η οποία συνδιοργανώνεται από τρεις φωτογραφικές ομάδες: την "F22" της Πτολεμαΐδας (σε επιμέλεια του Σάκη Δαζάνη), την "Αντίθεση" της Βέροιας και την...

News (19 Μαρ 2024)

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, και ώρα 19:30, στο Μύλο του...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Γκαλερί INTERZONE στην πόλη της Ρώμης φιλοξενεί την από κοινού έκθεση των Δάφνη Κοτσιάνη και Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο "Density". Οι δύο Έλληνες εικαστικοί φωτογράφοι ως δίδυμο παρουσιάζουν τα έργα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Fujifilm Hellas με υπερηφάνεια παρουσιάζει μέρος του φωτογραφικού έργου της ελληνικής κοινότητας των Official Fujifilm X-Photographers, που εγκαινιάζεται στο foyer του 2ου ορόφου και...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (04 Μαρ 2024)

Το Photometria Photography Center έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη 2η του έκθεση με δημόσιο κάλεσμα σε δημιουργούς! Η εκθεση "Εκείνη" αποτελεί μία αναδρομή στην αρχέγονη και σύγχρονη...

Cinema (27 Φεβ 2024)

 Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική κλασική αμερικανική...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (26 Φεβ 2024)

Ετοιμαστείτε για ένα φωτεινό ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας! Η Photoglobe, η σχολή φωτογραφίας που αναδεικνύει τα ταλέντα της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο...